Labels

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Διαχείριση σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες

Όπως ήδη γνωρίζετε ο Ο.Α.Σ.Π. μεταξύ άλλων στοχεύει στην ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους. 

Στο πλαίσιο της κοινής μας προσπάθειας και της μέχρι τώρα συνεργασίας μας για τη μείωση των επιπτώσεων των σεισμών στα σχολεία της χώρας, καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε μαζί σας και να σας ενημερώσω ότι ως Τμήμα Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης του Ο.Α.Σ.Π. προσπαθούμε:

  • να ανιχνεύσουμε τις ανάγκες και απαιτήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ότι αφορά στην επιμόρφωσή της σε θέματα διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου
  • να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα των πιο πρόσφατων δράσεών μας (π.χ. σεμινάρια επιμόρφωσης 2 εκπαιδευτικών-εκπροσώπων κάθε σχολείου ανά περιφερειακή ενότητα, σύνταξη σχεδίου μνημονίου ενεργειών για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου, πρόταση διοργάνωσης άσκησης ετοιμότητας για σεισμό στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Πρόληψης Καταστροφών) 
  • να σχεδιάσουμε νέες δράσεις.

Για να υλοποιηθούν οι παραπάνω στόχοι, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για στοιχεία σχετικά με:

  • τη σύνταξη ή επικαιροποίηση του Σχολικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης στα σχολεία της περιοχής αρμοδιότητάς σας (π.χ. υπάρχει Σχέδιο ανά σχολική μονάδα; έγινε φέτος επικαιροποίησή του; το έστειλαν στην αντίστοιχη Διεύθυνση;)
  • την υλοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας για σεισμό στα σχολεία της περιοχής αρμοδιότητάς σας (υλοποιήθηκε αυτή τη σχολική χρονιά άσκηση ετοιμότητας στις 11/11 ή στις 14/11, ή σε κάποια άλλη ημερομηνία που επιλέχθηκε από το σχολείο; Είχαν γίνει τουλάχιστον 3 ασκήσεις την περσινή σχολική χρονιά;)
  • τις δράσεις που υλοποίησαν οι συμμετέχοντες- εκπρόσωποι της κάθε σχολικής μονάδας οι οποίοι επιμορφώθηκαν στα σεμινάρια που συνδιοργανώσαμε. Πιο συγκεκριμένα: οι εκπαιδευτικοί αυτοί μετέφεραν τη γνώση που απέκτησαν στα σχολεία τους; ανέλαβαν δράσεις για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου; (π.χ.: ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών του κάθε σχολείου σε θέματα αυτοπροστασίας, ενημέρωση όλων για το Σχέδιο του Σχολείου, υλοποίηση κάποιου εκπαιδευτικού προγράμματος, επισήμανση επικινδυνοτήτων στο σχολικό κτίριο;).

Σας στέλνουμε μία φόρμα (ΕΔΩ) η οποία μπορεί να σας διευκολύνει στη συλλογή των προαναφερόμενων στοιχείων από κάθε σχολείο. 


Τα στοιχεία αυτά του κάθε σχολείου μπορείτε να τα στείλετε στον ΟΑΣΠ με mail (akourou@oasp.gr) ή fax (2106779561 με την ένδειξη Τμήμα Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου