Labels

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Η τέχνη της Πρόληψης: Μια επιστήμη για τις Δεξιότητες Ζωής»

H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας (σχετικό έγγραφο), μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ» - ΟΚΑΝΑ, διοργανώνει επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο, διάρκειας 25 ωρών, για Εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Δ/νσής μας, με τίτλο: «Η τέχνη της Πρόληψης: Μια επιστήμη για τις Δεξιότητες Ζωής».

Λίγα Λόγια για το Περιεχόμενο: Το σεμινάριο έχει ως σκοπό να συμβάλει μέσα από την πρακτική εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης στην ανάπτυξη προστατευτικών παραγόντων που είναι σημαντικοί για την ενδυνάμωση της προσωπικότητας των παιδιών, ώστε να χτίσουν την ανθεκτικότητά τους, σε συνδυασμό με δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν στη διάρκεια της ζωής τους.

Στην θεματολογία έχουν επιλεγεί: 
  • Η σημασία της υλοποίησης προγραμμάτων πρόληψης στη σχολική κοινότητα
  • Οι βασικές αρχές και διαστάσεις της κοινωνικής & συναισθηματικής αγωγής με επίκεντρο τις Δεξιότητες Ζωής
  • Η επιστημονικά τεκμηριωμένη Πρόληψη των Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου και η Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε άμεση σύνδεση με νέες πρακτικές που εστιάζουν στα αποθέματα, στις ικανότητες και στις αξίες.

Θα παρουσιαστούν προγράμματα πρόληψης εγκεκριμένα  το ΙΕΠ . 

Τρόπος Υλοποίησης Σεμιναρίου: εξ αποστάσεως, αξιοποιώντας την τεχνολογία με σύγχρονες, αλλά και ασύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης (πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης, όπως το zoom, email, κ.ά.). Το πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει πέντε τρίωρα εργαστήρια και θα γίνει σύγχρονα. Το δεύτερο μέρος, θα γίνει ασύγχρονα και θα περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση στο χώρο του σχολείου. To σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με μία συνάντηση αποτίμησης και αξιολόγησης.

Ημερομηνίες Συναντήσεων Σεμιναρίου: 
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 17:00 – 20:00
Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 17:00 – 20:00
Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 17:00 – 20:00
Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 17:00 – 20:00
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 και ώρες 17:00 – 20:00

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο σεμινάριο είναι οι ενδιαφερόμενοι/ -ες να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, πχ υπολογιστή με μικρόφωνο, κάμερα και ηχείο, tablet, lap top ή μια έξυπνη συσκευή τηλεφώνου, προκειμένου να συνδεθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας. Λόγω του ότι το σεμινάριο είναι διαδικτυακό και συμμετοχικό, αποτελεί προϋπόθεση η συμμετοχή όλων σε αυτό με ανοιχτές κάμερες, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μαγνητοσκοπηθεί.

Δηλώσεις συμμετοχής: Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και στα μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού όλων των σχολικών μονάδων ευθύνης της Διεύθυνσής μας, με προτεραιότητα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς. Επίσης προτεραιότητα θα δοθεί σε εκπαιδευτικούς που για πρώτη φορά συμμετέχουν σε βιωματικά σεμινάρια με υλικά της Αγωγής Υγείας.

Δηλώσεις υποβάλλονται έως τις 24/11/2021 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση της αίτησης, στο παρακάτω link:

Αριθμός συμμετεχόντων/-ουσών : 30 άτομα.

Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου:
Μακαρώνη Σωτηρία, Ψυχολόγος Υγείας MSc, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επιστημονικά. Υπεύθυνη του του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» -ΟΚΑΝΑ.

Σιαφαρίκα Ευαγγελία, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ/νσης Π.Ε.Β’ Αθήνας.

Οι συμμετέχοντες/-ουσες θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την διαδικασία και τον κωδικό σύνδεσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί. Σε όλους τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης με το πέρας της συμμετοχής τους στο σεμινάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου siafev@yahoo.gr και στο τηλέφωνο 6976606060.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου